Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal

În perioada 17 – 21 iunie 2024, polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu cei ai Serviciului de Poliție Delta Dunării și în colaborare cu inspectori piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au organizat acțiuni de control pe linia verificării  legalității activităților de pescuit comercial, deținere, transport și comercializare a peștelui, produselor și subproduselor din pește în Rezervația Biosferei Delta Dunării, în județele Tulcea și Constanța.

Astfel, în cadrul activităților au fost ridicate, în vederea confiscării, 101 unelte de pescuit, dintre care 94 de plase monofilament, 6 ohane de mare folosite la pescuitul sturionilor, un năvod, 64 de kilograme de pește confiscat, de diferite specii.

Au fost eliberate 128 de exemplare de pește, din speciile crap, somn si șalău și au fost efectuate controale la regimul pescuitului pe brațele fluviului Dunărea, în Rezervația Biosferei Delta Dunării și la Marea Neagră, fiind verificate 45 de ambarcațiuni de pescuit.

De asemenea, au fost constatate 2 infracțiuni, prevăzute și pedepsite de Legea nr. 176/2024 privind pescuitul și protecția resursei acvatice vii (pescuitul comercial al resurselor acvatice vii, fără autorizație și deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor).

Exemple:

  1. La data de 18 iunie 2024, pe lacul Sinoie, județul Constanta, polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul de Poliție Delta Dunării din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au depistat, în flagrant delict, 5 persoane, în timp ce pescuiau ilegal cu o unealtă neautorizată, de tip năvod.

Unealta de pescuit a fost ridicată, în vederea confiscării, iar peștele capturat a fost redat mediului natural.

În cauză a fost întocmit dosar penal.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut