Acțiuni pentru destructurarea grupurilor infracționale

În ultima săptămână, Poliția Română, împreună cu celalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și celalte instituții cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru destructurarea grupurilor infracționale și prevenirea criminalității de orice fel.

În această perioadă, au fost organizate 31 de acțiuni operative de amploare, în cadrul cărora au fost efectuate 196 de percheziții la membrii grupărilor infracționale.

În urma acestor activități, 24 de persoane au fost reținute, 38 de persoane au fost arestate preventiv, iar alte 22 sunt cercetate sub control judiciar. De asemenea, au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor și stabilirea legalității provenienției și deținerii, 7 arme letale și 30 neletale.

În ceea ce privește reperele criminalității din ultima săptămână, la nivel național, au fost sesizate cu 9% mai puține infracțiuni față de perioada similară a anului trecut. Astfel, unii dintre cei mai importanți indicatori înregistrează scăderi: furturi – 6,5%, tâlhării -5%.

Infracțiunile contra persoanei au scăzut cu 11% față de perioada similară din 2019, iar infracțiunile contra patrimoniului cu 8%.

Așadar, acțiunile noastre nu s-au desfășurat doar pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (Covid-19), ci o atenție deosebită a fost acordată combaterii infracțiunilor de orice fel, prin activități preventive, operative și de investigare.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Primele zile ale minivacanței de Rusaliile ortodoxe, fără incidente grave în planul ordinii și siguranței publice. Numărul accidentelor rutiere grave, mai mic decât în anii precedenți. Detalii aici

25.783 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

228 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

807 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Sari la conținut