Activități desfășurate și rezultatele obținute

? În urma misiunilor derulate în data de 4 august 2020 pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, vă prezentăm informarea privind activitățile desfășurate și rezultatele obținute:
Angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, împreună cu autoritățile locale, au verificat în cursul zilei de ieri, 4 august, 2.993 de operatori economici și 18.812 persoane.

?La activități au participat 4.684 de polițiști, 2.002 jandarmi, 609 polițiști de frontieră, 114 cadre ISU, 2.087 de polițiști locali, 40 de reprezentanți ANSVSA, 10 inspectori ANPC, 22 de reprezentanți ai structurilor Ministerului Sănătății, 40 de angajați ai Ministerului Muncii, 8 din cadrul Ministerului Transporturilor și 7 reprezentanți ai autorităților publice locale.

?Au fost aplicate 1.096 sancțiuni contravenționale, în valoare de 258.250 lei, dintre care:

?➖ 784 de sancțiuni contravenționale persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 97.900 lei;

?➖ 50 de sancțiuni contravenționale operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, precum și pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spațiilor în care se desfășoară activități de comerț, alimentație publică și alte servicii (terase, săli de sport etc.) în valoare de 70.070 lei.

? ➖ De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate și 262 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 90.280 lei, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

? La linia telefonică TELVERDE (0800800165), operaționalizată începând cu data de 14.07.2020, ora 00.00, dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19, în data de 26 iulie a.c., au fost primite 33 de apeluri telefonice.

Sesizările au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a altor 13 județe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării sociale.

Una dintre faptele sesizate la linia TELVERDE s-au confirmat în urma verificărilor.

?Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

?Mulțumim operatorilor economici din industria HORECA și angajaților acestora care respectă normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut