Arestați pentru efectuarea de operațiuni cu psihoactive

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, au documentat activitatea infracțională, în două cauze penale, a trei persoane, cercetate pentru efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

În sarcina uneia dintre acestea s-a reținut și comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Actele de urmărire penală au relevat că, pe parcursul anului 2024, persoanele în cauză ar fi procurat, deținut, manipulat și vândut substanțe cu efect psihoactiv (2-CMC și 2MMC) către consumatori, din județele Bihor și Satu Mare.

Una dintre acestea a fost prinsă în flagrant delict în timp ce ar fi comercializat peste 200 de grame de substanță psihoactivă 2MMC.

În aceeași perioadă, o altă persoană cercetată în cauză ar fi deținut și comercializat diferite cantități de cocaină, drog de mare risc.

Au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

Astfel, în zilele de 19 și 20 august a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au dispus, în două cauze penale, reținerea celor trei persoane, pentru 24 de ore.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a două dintre persoanele reținute, conform propunerii formulate de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Bărbat bănuit de furtul unui autoturism, prins în flagrant de polițiștii Capitalei

Pompierii își sporesc capacitatea de intervenție în județul Galați

Au fost dislocate, de la nivelul IGSU, 80 de mijloace tehnice: 1 Volă, 19 camioane de intervenție, 43 de microbuze, 9 buldoexcavatoare, 6 autospeciale de primă intervenție și comandă și 2 autocare în zonele afectate de inundații. Detalii aici 

În sprijinul pompierilor de la ISU Galați, au ajuns, în această dimineață, 960 de pompieri din cadrul a 24 de inspectorate județene pentru situații de urgență, ISU București-Ilfov, Școala Boldești, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență. Detalii aici

34 de cetăţeni străini, opriţi la frontiera cu Ungaria

Sari la conținut