Bilanțul principalelor misiuni desfășurate de structurile MAI, în ultimele 24 de ore

Menținerea ordinii și liniștii publice, siguranța rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă doar câteva exemple dintre cele mai importante misiuni desfășurate de efectivele MAI, în cursul zilei de ieri.

Astfel, structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.730 de evenimente, dintre care 2.808 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.922 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

La nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate și înregistrate 794 de posibile infracțiuni, 18% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 105 autori de infracțiuni, care au săvârșit 120  fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 41 de persoane și au fost depistate 15 persoane urmărite național sau internațional.

În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați autori în 51 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 539 de permise de conducere și retrase 184 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 7.903 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 2,6 milioane lei.

Vineri, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 146 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 38 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 524 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 198.600 lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.225 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 14 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 14 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situații de urgență.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.319 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 15 în ultimele 24 de ore. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 96,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.849 de mijloace de transport și 63.945 de persoane, dintre care 8.675 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 607 conducători auto. Detalii aici

46 persoane salvate de angajații MAI în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 6.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut