Comunicat de presă

În data de 25 martie 2021, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o întrevedere între reprezentanții ministerului și o delegație a Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România.

Cu această ocazie au fost abordate revendicările sindicale referitoare la salarizarea polițiștilor, problemele de personal existente la nivelul structurilor de poliție, precum și propuneri privind eficientizarea activității polițiștilor.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au reiterat deschiderea conducerii instituției pentru un dialog constructiv și constant pentru identificarea deficiențelor de la nivelul instituției, precum și a unor soluții concrete pentru remedierea acestora.

Părțile au convenit să reia dialogul în timpul săptămânii ce urmează în cadrul grupului de lucru constituit, format din specialiști pe resurse umane, juridic, financiar, logistic, management operațional, precum și reprezentanți ai organizațiilor sindicale ale polițiștilor și personalului contractual din minister.

Grupul de lucru se va întâlni lunar sau ori de câte ori va fi necesar, cu reprezentanții fiecărui sindicat în parte, la sediul ministerului. De asemenea, va supraveghea modul de implementare a măsurilor stabilite în urma ședințelor, aprobate până la nivelul Ministrului Afacerilor Interne, domnul Lucian Nicolae Bode.

Dialogul social reprezintă o prioritate pentru conducerea Ministerului Afacerilor Interne, în vederea identificării celor mai bune soluții pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă ale angajaților și eficientizarea activității.


Alte articole:
Sari la conținut