Comunicat de presă

Ziua Eroilor a fost marcată, astăzi, la nivel național prin evenimente comemorative organizate la nivelul instituțiilor publice centrale și locale. Cu acest prilej, la sediul Ministerului Afacerilor Interne s-a desfășurat un ceremonial-militar religios în cadrul căruia au fost rememorate numele eroilor Ministerului Afacerilor Interne – angajați din cadrul structurilor ministerului care și-au pierdut viața în misiuni începând cu anul 1990.

„Au fost, astăzi, rememorate nume ale unor colegi care și-au pierdut viața la datorie, ale acelora care au transformat firescul misiunilor cotidiene în acte de eroism, în sacrificii pentru împlinirea legământului față de țară. Sunt modele pentru noi, exemple de devotament și abnegație, repere pentru fiecare dintre noi cei care căutăm un răspuns sau o cale de urmat în momentele noastre de cumpănă.”, a transmis ministrul Lucian Nicolae Bode.

La eveniment au participat membri ai familiilor eroilor MAI amintiți astăzi, reprezentanți ai Casei Regale a României, precum și ai principalelor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Tot astăzi, ministrul Lucian Nicolae Bode a participat, alături de Președintele României, Klaus Iohannis, membri ai Guvernului României și reprezentanți ai autorităților centrale și locale la ceremonia de depunere de coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut (din Parcul Carol I).

*

Totodată, astăzi, au avut loc ceremonii militare cu depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul „Ultimul Străjer al Capitalei” (Aeroportul „Aurel Vlaicu” – Băneasa), Monumentul Eroilor Jandarmi din Parcul Cișmigiu, Parcela Eroilor de pe DN1, Monumentul Eroilor Pompieri din Curtea bisericii Sf. Gheorghe – Plevna.


Alte articole:
Sari la conținut