Comunicat de presă

Peste 2.100 de elevi ai școlilor de agenți și subofițeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au depus astăzi, Jurământul Militar, în cadrul unor ceremonii specifice desfășurate la sediul instituțiilor de învățământ, evenimente la care au participat și reprezentanți ai echipei manageriale a ministerului.

Astfel, aproape 1.500 de elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, respectiv ai Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina au depus Jurământul Militar, similar celor 220 de elevi ai Școlii de Pregătire a Agenților Politiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.
Tot astăzi au depus Jurământul Militar 400 de elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rares’” – Fălticeni și ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani.

„Este nevoie de oameni pregătiți în sistem, nu doar pe fondul cunoscutei lipse de personal, ci și din perspectiva anunțatei modernizări și eficientizări a activității structurilor ministerului. Sunteți parte a acestei schimbări, sunteți parte a acestui suflu nou pe care îl așteptăm din partea unei generații îndrăznețe și bine ancorată în realitățile sociale.”, a transmis cu acest prilej ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode.

În mesajul transmis cu acest prilej, ministrul a subliniat importanța eficientizării activității structurilor MAI, implicit faptul că este necesară o predictibilitate a carierei, care presupune transparență și stabilitate în proiectarea viitorului profesional.
„Doresc, în același timp, să subliniez faptul că activitatea în Ministerul Afacerilor Interne se fundamentează pe integritate și, la fel ca admiterea, fiecare dintre treptele profesionale la care aspirați vor fi obținute pe merit”, a accentuat ministrul Afacerilor Interne.
La evenimentele amintite au participat Secretarii de stat din cadrul MAI Irina Alexe, Gabriel Marius Mureșan, Aurelian Păduraru, Subsecretarul de stat Gheorghe Sorescu, precum și șeful de cabinet al ministrului Afacerilor Interne, Marius Florin Mihăilă.

*

Săptămâna viitoarea vor depune Jurământul și elevii Şcolii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești (Prahova).


Alte articole:
Sari la conținut