Comunicat de presă

Marți, 15 iunie 2021, la sediul MAI a avut loc o întrevedere între domnul Lucian Bode, ministrul afacerilor interne, și domnul David MUNIZ, însărcinat cu afaceri ad-interim al SUA la Bucureşti. Aceasta se înscrie în seria întâlnirilor periodice dintre cei doi oficiali, în contextul consolidării relației bilaterale strategice.

Cu acest prilej, au fost discutate teme de interes comun, cum ar fi cooperarea polițienească cu Biroul Federal de Informații, combaterea criminalității organizate, un accent deosebit fiind pus pe combaterea traficului de persoane.
Un alt subiect abordat a fost cel legat de combaterea corupției, oficialul român subliniind preocuparea permanentă a Ministerului Afacerilor Interne pentru îmbunătățirea cadrului normativ și a instrumentelor necesare pentru prevenirea și combaterea corupției. Totodată, a făcut referire la ultimul Raport al Comisiei Europene privind evoluția situației din România în cadrul mecanismului de cooperare și de verificare, care reliefează tendințele pozitive înregistrate de statul român pe acest palier, progrese salutate de partea americană.
Agenda discuțiilor a cuprins și dosarul includerii României în Programul Visa Waiver, partea română reiterând determinarea autorităților de continuare a eforturilor vizând accederea României în Program.


Alte articole:
Sari la conținut