Comunicat de presă

Astăzi, 9 decembrie a.c., la sediul MAI, a avut loc o întâlnire între specialiștii instituției noastre și reprezentanții organizațiilor sindicale ale polițiștilor, în cadrul căreia au fost prezentate câteva elemente de uniformă atât pentru agenții, cât și pentru ofițerii Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, dar și pentru personalul Aparatului Central al MAI.

Această întâlnire este o continuare a ședinței Comisiei de dialog social, care a vizat dezbateri pe marginea proiectului Ordinului ministrului Afacerilor Interne privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor.

Modelele prezentate astăzi au fost concepute ca urmare a discuțiilor purtate cu specialiști din cadrul Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile si Pielărie. Prin aceste demersuri se au în vedere flexibilizarea și îmbunătățirea calității articolelor din componența uniformelor.

Ca elemente de noutate, în componența noilor uniforme se regăsesc pantalonii de intervenție/tactici, bluza de intervenție/tactică, pantofi de intervenție vară/iarnă și costumul termic, confecționate din materiale cu proprietăți superioare.

La finalul ședinței de astăzi, s-a stabilit că vor mai avea loc și alte întâlniri cu reprezentanți ai organizațiilor sindicale ale polițiștilor, care să contribuie la definitivarea noilor modele de uniformă. Acestea vor fi adaptate în funcție de specificul misiunilor desfășurate de polițiști.


Alte articole:
Sari la conținut