Comunicat de presă

Structurile Inspectoratului General al Poliției Române efectuează, miercuri, 23 februarie a.c., 9 acțiuni operative, desfășurând 99 de percheziții pe trei linii de activitate: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice și investigații criminale.

În ultimele 24 de ore, angajații MAI au intervenit la 4.031 de evenimente, dintre care 2.377 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.654 pentru situații de urgență.

 

Infracționalitate și siguranță rutieră

La nivelul structurilor de poliție, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 803 posibile infracțiuni, dintre care aproximativ 25% au fost sesizate din oficiu.

Polițiștii au prins în flagrant 154 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 156 de fapte penale, și au depistat 13 persoane urmărite național sau internațional.

De asemenea, au fost identificați 43 de autori în 52 de dosare penale cu AN aflate în evidență.

Totodată, efectivele de jandarmi au prins în flagrant 23 de autori de infracțiuni care au săvârșit 20 de fapte penale.

În urma activităților desfășurate pe drumurile publice pentru prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut 727 de permise de conducere și 231 de certificate de înmatriculare pentru diferite abateri comise la regimul circulației pe drumurile publice.

 

Sancțiuni contravenționale aplicate

Pentru abaterile de natură contravențională constatate de efectivele de polițiști și jandarmi, în cadrul misiunilor desfășurate, au fost aplicate peste 8.950 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2,8 milioane de lei.

De asemenea, angajații IGSU au efectuat 200 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 675 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 169.500 de  lei.

 

Intervenții în situații de urgență și persoane salvate

În ultimele 24 de ore, serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea de asistență medicală de urgență pentru 1.275 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, marți, au fost salvate 14 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 10 persoane.

Totodată, polițiștii au intervenit pentru a salva o persoană care intenționa să își ia viața, precum și o persoană aflată într-o situație critică.

La nivel național, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

 

Tranzitul frontierei de stat

În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de 92.119 persoane și de 36.167 de mijloace de transport.

În urma efectuării formalităților de control au fost reținute în vederea confiscării bunuri în valoare totală de peste 76.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost depistați 13 migranți ilegali.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Exercițiu interinstituțional de management al crizelor. Citiți mai mult

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, întâlnire de lucru cu delegația germană condusă de Holger Münch. Detalii aici

Percheziții domiciliare la persoane cercetate pentru evaziune fiscală. Citiți mai mult

Mesajul viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Detalii aici 

Sari la conținut