Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, prioritățile efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervențiilor în situații de urgență.

Structurile operative au intervenit la 3.997 de evenimente, dintre care 2.662 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.335 au fost intervenții în situații de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea primului-ajutor medical.

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție, au fost semnalate și înregistrate 743 de posibile infracțiuni, aproximativ 27% dintre acestea din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 159 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 167 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 31 de persoane și au fost depistate 7 persoane urmărite național sau internațional.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, au fost reținute 778 de permise de conducere și au fost retrase 273 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 9.900 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 3,8 milioane de lei.

Duminică, reprezentanții IGSU au efectuat 23 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 27.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea de primului ajutor medical pentru 940 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 6 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 10 misiuni aero-medicale, fiind salvate 7 persoane aflate în situații de urgență.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de 198.998 de persoane și de 45.208 mijloace de transport.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 607 conducători auto. Detalii aici

46 persoane salvate de angajații MAI în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 6.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut