Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, prioritățile efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervențiilor în situații de urgență.

Structurile operative au intervenit la 3.746 de evenimente, dintre care 2.305 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.441 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție, au fost semnalate și înregistrate 818 posibile infracțiuni, peste 17% dintre acestea din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 132 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 124 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 37 de persoane și au fost depistate 13 persoane urmărite național sau internațional.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, au fost reținute 597 de permise de conducere și au fost retrase 243 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 8.000 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei.

Luni, reprezentanții IGSU au efectuat 239 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind astfel identificate 23 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 562 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 57.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea de primului ajutor medical pentru 1.123 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, a fost salvată o persoană. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 7 misiuni aero-medicale, fiind salvate 6 persoane aflate în situații de urgență.

De asemenea, polițiștii intervenit pentru a salva o persoană aflată într-o situație critică.

În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de 169.208 persoane și de 41.850 de mijloace de transport.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 607 conducători auto. Detalii aici

46 persoane salvate de angajații MAI în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 6.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut