Comunicat de presă

În această dimineață, la nivel național, efective din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 11 acțiuni de amploare și 60 de percheziții domiciliare pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: arme, explozivi și substanțe periculoase, investigarea criminalității economice, investigații criminale, combaterea criminalității organizate.

În ultimele 24 de ore, structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.732 de evenimente, dintre care 2.356 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.376 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Miercuri, 9  martie a.c., la nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate și înregistrate 720 de posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea din oficiu.

Polițiștii și jandarmii aflați în executarea misiunilor zilnice, în ultimele 24 de ore, au prins în flagrant 114 autori de infracțiuni, care au săvârșit 124 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 69 de persoane și au fost depistate 26 de persoane urmărite național sau internațional.

În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 52 autori în 45 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 562 de permise de conducere și retrase 206 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 7.500 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 2,1 milioane de lei.

În zonele montane și pe traseele turistice au acționat 136 de jandarmi pentru a interveni în cazul turiștilor.

Miercuri, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 454 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 22 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 726 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 94.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.079 de persoane, iar aeronavele Inspectoratului General de Aviație au desfășurat 9 misiuni aero-medicale, pe parcursul acestor intervenții fiind salvate 10 persoane.

În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de 152.399  de persoane și de 42.237 mijloace de transport.

Prioritățile efectivelor Ministerului Afacerilor Interne vor fi în continuare menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției în situații de urgență.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 607 conducători auto. Detalii aici

46 persoane salvate de angajații MAI în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 6.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut