Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, prioritățile efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervențiilor în situații de urgență.

Structurile operative au intervenit la 3.214 de evenimente, dintre care 1.770 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.444 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție, au fost semnalate și înregistrate 838 de posibile infracțiuni, 33,5% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 136 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 142 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 83 de persoane și au fost depistate 13 persoane urmărite național sau internațional.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, au fost reținute 585 de permise de conducere și au fost retrase 241 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 8.200 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 2,6 milioane de lei.

Joi, reprezentanții IGSU au efectuat 699 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 25 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, inspectorii de prevenire au aplicat 999 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 679.501 de lei.

În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.075 persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 7 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane aflate în situații de urgență.

Totodată, polițiștii au intervenit pentru a salva o persoană care intenționa să își ia viața, iar în zonele montane și pe traseele turistice, jandarmii au acționat pentru salvarea a 3 persoane aflate în situații critice.

În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de 164.391 de persoane și de 46.143 mijloace de transport.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 607 conducători auto. Detalii aici

46 persoane salvate de angajații MAI în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 6.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut