Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.094 de evenimente, dintre care 2.451 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.643 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea primului-ajutor medical.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 126 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 131 fapte penale. La nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 735 posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea din oficiu.
Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 54 de persoane și au fost depistate 21 de persoane urmărite național sau internațional.
În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 46 de autori în 33 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.
Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 768 de permise de conducere și retrase 274 de certificate de înmatriculare.
În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 9.200 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 3,1 milioane lei.
De asemenea, polițiștii și polițiștii de frontieră au confiscat bunuri în valoare de peste 15.000 de lei.
Vineri, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 172 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 34 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 650 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 264.501 de lei.
Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.137 de persoane.
Pe parcursul intervențiilor pompierilor, a fost salvată o persoană. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situații de urgență.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.137 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 64 în ultimele 24 de ore. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 61,6%.
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.409 de mijloace de transport și au intrat 67.621 de persoane, dintre care 11.182 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 607 conducători auto. Detalii aici

46 persoane salvate de angajații MAI în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 6.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut