Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.407 de evenimente, dintre care 2.769 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.638 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea primului-ajutor medical.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 156 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 153 de  fapte penale. La nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 767 posibile infracțiuni, peste 23% dintre acestea din oficiu.

Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 30 de persoane și au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional.

În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 15 autori în 15 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 912 permise de conducere și retrase 289 certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat aproape 11.000 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 4 milioane lei.

De asemenea, polițiștii și polițiștii de frontieră au confiscat bunuri în valoare de peste 96.000 de lei.

Vineri, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 12 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, nefiind identificate obiective care să funcționeze fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.041 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 9 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 10 misiuni aero-medicale, fiind salvate 8 persoane aflate în situații de urgență.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.180 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 57 în ultimele 24 de ore. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 89,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.763 de mijloace de transport și  au intrat 68.161 de persoane, dintre care 10.699 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 607 conducători auto. Detalii aici

46 persoane salvate de angajații MAI în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 6.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut