Comunicat de presă

În această dimineață, la nivel național, efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 17 acțiuni operative și 69 de percheziții domiciliare pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: arme, explozivi și substanțe periculoase, investigarea criminalității economice, investigații criminale, combaterea criminalității organizate.

În ultimele 24 de ore, structurile  Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.661 de evenimente, dintre care 2.530 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 2.124 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea primului-ajutor medical.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 143 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 149 de  fapte penale. La nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 900 posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea din oficiu.

Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 80 de persoane și au fost depistate 19 persoane urmărite național sau internațional.

În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 52 de autori în 43 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 718 permise de conducere și retrase 299 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 9.500 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 3,2 milioane de lei.

De asemenea, polițiștii și polițiștii de frontieră au confiscat bunuri în valoare de peste 1,4 milioane de lei.

Marți, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 249 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 38 de obiective fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 940 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 300.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.203 persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 8 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situații de urgență.

Totodată, polițiștii au intervenit pentru a salva o persoană.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.268 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 17 în ultimele 24 de ore. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 86,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 17.275 de mijloace de transport și  au intrat 56.323 de persoane, dintre care 9.295 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 607 conducători auto. Detalii aici

46 persoane salvate de angajații MAI în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 6.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut