Comunicat de Presă

Structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 5.464 de evenimente: 3.221 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 2.243 au fost situații de urgență.

Au fost prinși în flagrant 136 autori de infracțiuni, care au săvârșit 142 fapte penale, și au fost depistate 19 de persoane urmărite național sau internațional. Totodată, au fost dispuse măsuri preventive pentru 65 de persoane.

În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 44 de autori în 33 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.
În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție din România, au sesizate 896 de posibile infracțiuni, 20,5% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii rutieri au desfășurat în întreaga țară acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru prevenirea accidentelor grave de circulație. Au fost reținute 980 permise de conducere și au fost retrase 299 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 11.429 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 4,3 milioane lei.

Tot în cursul zilei de ieri, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 220 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, identificând 31 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au aplicat 693 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 316.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.207 de persoane.
Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 3 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale și au salvat 14 persoane. Totodată, polițiștii au intervenit pentru a salva o persoană aflată în situație critică.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.310 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 25 în ultimele 24 de ore. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 87,1%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.762 de mijloace de transport și 58.709 de persoane, dintre care 9.995 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 607 conducători auto. Detalii aici

46 persoane salvate de angajații MAI în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 6.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut