Comunicat de presă

Efectivele Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, efectuează, astăzi, 31 mai 2022, 29 de percheziții și 8 acțiuni operative pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: criminalitate economică, combaterea criminalității organizate și regimul armelor, explozibili și substanțe periculoase.

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne au fost asigurarea unui climat normal de siguranță publică, prevenirea accidentelor grave, desfășurarea eficientă a controlului în punctele de trecere a frontierei și a intervențiilor în situații de urgență.

Efectivele MAI au intervenit la 4.474 de evenimente, 2.913 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.561 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 850 de posibile infracțiuni, peste 18% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, luni, s-au dispus măsuri preventive pentru 43 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate de polițiști au fost identificați 45 autori în 49 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 133 de autori de infracțiuni care au săvârșit 144 de fapte penale.

De asemenea, polițiștii au depistat 19 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Pe parcursul misiunilor desfășurate, ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 7.801 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.5 milioane de lei.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 521 de permise de conducere și au retras 315 de certificate de înmatriculare.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 99 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 16 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate, au aplicat 377 de sancțiuni contravenționale în valoare de 123.600 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.276) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 42 pentru stingerea de incendii, 8 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 21 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență.

Au fost emise 9 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.353 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 33.005 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 849 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 45.4%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.305 de mijloace de transport și 78.868 de persoane, dintre care 9.878 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut