Comunicat de presă

Polițiștii desfășoară, joi, 16 iunie a.c., 10 acțiuni operative și 47 de percheziții în dosare penale care vizează combaterea faptelor ilegale din domeniile: investigarea criminalității economice, investigații criminale și combaterea criminalității organizate.

Într-una dintre cauze, polițiștii din cadrul IPJ Prahova pun în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, în orașul Boldești Scăeni, în vederea documentării activității infracționale a 5 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii urmăresc identificarea și ridicarea mijloacelor de probă necesare documentării activităților infracționale desfășurate de către suspecți, urmând ca persoanele depistate să fie conduse la sediul unităților de poliție pentru audieri.

Conform procedurilor, toate activitățile din această dimineață sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de parchet competente.

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Angajații MAI au intervenit la 4.225 de evenimente, 2.868 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.357 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 790 de posibile infracțiuni, aproximativ 20 % dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, miercuri, s-au dispus măsuri preventive pentru 55 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 38 de autori în 32 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 108 autori de infracțiuni care au săvârșit 112 fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 33 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 442 de permise de conducere și au retras 285 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 7.727 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.5 milioane de lei. Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 168 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 669 de sancțiuni contravenționale în valoare de 171.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.109) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 69 pentru stingerea de incendii, 6 pentru descarcerare. Au fost emise 11 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 5 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.358 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 39.650 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 636 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 32.3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.563 de mijloace de transport și 85.636 de persoane, dintre care 9.762 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut