Comunicat de presă

Efectivele MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.517 de evenimente, 3.066 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.451 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 882 de posibile infracțiuni, peste 21 % dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, vineri, s-au dispus măsuri preventive pentru 53 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 41 de autori în 28 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 131 de autori de infracțiuni care au săvârșit 151 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 12 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 576 de permise de conducere și au retras 275 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 7.829 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.7 milioane de lei. Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 150 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 703 sancțiuni contravenționale în valoare de 347.501 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.200) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 77 pentru stingerea de incendii și 9 pentru descarcerare.
Au fost emise 12 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 19 persoane.

De asemenea, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 10 misiuni aero-medicale, fiind salvate 10 de persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.358 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 40.730 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 488 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 32.9%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.560 de mijloace de transport și 93.798 de persoane, dintre care 9.147 de cetățeni ucraineni.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
Sari la conținut