Comunicat de presă

Sâmbătă, 2 iulie a.c., structurile Ministerului Afacerilor Interne au acționat la nivelul întregii țări pentru prevenirea și combaterea faptelor nelegale și au asigurat intervenția în cazul unor situații de pericol pentru cetățeni.

Astfel, efectivele MAI au intervenit la 5.173 de evenimente, 3.419 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.754 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 982 de posibile infracțiuni, 22% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 24 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 17 de autori în 17 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 202 de autori de infracțiuni care au săvârșit 220 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 7 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 704 de permise de conducere și au retras 253 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 8.886 abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.4 milioane de lei. Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 23 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale în valoare de 61.000 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.361) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 140 pentru stingerea de incendii și 7pentru descarcerare. Au fost emise 33 de mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 15 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.358 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 44.476 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 22 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 33,8%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 43.763 de mijloace de transport și 177.869 de persoane, dintre care 12.060 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut