Comunicat de presă

Polițiștii efectuează marți, 5 iulie a.c., 5 acțiuni operative și 31 de percheziții în dosare penale din domeniile investigații criminale, combaterea crimei organizate,  arme, explozibili și substanțe periculoase.

Prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel, menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații  Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, efectivele MAI au intervenit la 5.271 de evenimente, 3.388 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.883 circumscrise situațiilor de urgență.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, luni, s-au dispus măsuri preventive pentru 57 de persoane. Tot ieri, în urma investigațiilor desfășurate, au fost identificați 26 de autori în 15 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 168 de autori de infracțiuni care au săvârșit 165 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 23 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În ultimele 24 de ore au continuat acțiunile pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. Astfel, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 490 permise de conducere și au retras 269 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 7.534  de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.7 milioane de lei. De asemenea, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 24 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.8 milioane de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.463) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 160 pentru stingerea de incendii și 2 pentru descarcerare. În ultimele 24 de ore au fost emise 16 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 15 persoane.

La rândul lor, polițiștii au intervenit pentru salvarea a două persoane aflate în situații critice.

Piloții Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.358 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 44.844 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 352 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 36,4%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 24.520 mijloace de transport și 107.837 persoane, dintre care 9.854 cetățeni ucraineni.

 

 

 

 


Alte articole:
Sari la conținut