Comunicat de presă

Astăzi, 17 august a.c., structurile Poliției Române desfășoară 4 acțiuni operative și 27 de percheziții în dosare penale din domeniile combaterea crimei organizate și investigarea criminalității economice.

În ultimele 24 de ore, menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență au reprezentat principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, efectivele MAI au intervenit la 5.222 de evenimente, 3.460 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.762 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 1.036 de posibile infracțiuni, 18.6% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 162 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 181 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 22 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 46 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 29 de autori în 29 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 576 de permise de conducere și retrase 238 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.029 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 2,5 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 110 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale în valoare de 118.100 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.481) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 71 pentru stingerea de incendii și 6 pentru descarcerare.

Au fost emise 14 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 11 persoane.
La rândul lor, polițiștii au intervenit pentru salvarea unei persoane aflată într-o situație critică.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.372 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 56.128 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 460 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 38,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 28.316 de mijloace de transport și 118.286 de persoane, dintre care 10.682 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut