Comunicat de presă

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, acordarea asistenței medicale de urgență au rămas principalele obiective ale Ministerului Afacerilor Interne.

În ultimele 24 de ore, efectivele MAI au intervenit la 4.288 de evenimente, 2.937 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.351 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 805 posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu.

Pe parcursul executării misiunilor, echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 145 de autori de infracțiuni care au săvârșit 151 de fapte penale.

19 persoane urmărite național sau internațional au fost depistate de polițiști în cursul zilei de ieri.

Polițiștii de la Judiciar, în baza probatoriilor administrate în cauzele penale aflate în lucru au dispus, în ultimele 24 de ore, măsuri preventive pentru 29 de persoane. Iar în urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 10 autori în 4 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Siguranță rutieră continuă să fie o prioritate pentru polițiștii rutieri, sens în care, ieri, au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 704 permise de conducere și retrase 242 de certificate de înmatriculare pentru abaterile constatate.

De asemenea, polițiștii și jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu au constatat 8.830 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.4 milioane de lei.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat, în cursul zilei de sâmbătă, 23 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale în valoare de 16.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.114) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 62 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 18 persoane.

În ultimele 24 de ore au fost emise 13 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.384 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 66.503 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 63 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 37.6%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 26.625 de mijloace de transport și 109.234 persoane, dintre care 11.541 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut