Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Efectivele MAI au intervenit la 4.531 de evenimente, 3.182 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.349 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 900 posibile infracțiuni, peste 24% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu au prins în flagrant 164 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 184 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 14 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 29 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 13 autori în 11 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 801 permise de conducere și retrase 284 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii și jandarmii au constatat 9.308 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.5 milioane de lei.

Duminică, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 34 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale în valoare de 31.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.109) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 44 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 35 de persoane. De asemenea, polițiștii au salvat o persoană cu intenții suicidale.

În ultimele 24 de ore au fost emise 19 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 9 misiuni aero-medicale, fiind salvate 7 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.384 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 66.568 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 65 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 36.3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 24.158 de mijloace de transport și 105.491 de persoane, dintre care 10.843 de cetățeni ucraineni.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 


Alte articole:
Sari la conținut