Comunicat de presă

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, acordarea asistenței medicale de urgență au rămas principalele obiective ale Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Efectivele MAI au intervenit la 3.614 de evenimente, 2.369 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.245 circumscrise situațiilor de urgență.

În cursul zilei de vineri, la nivelul unităților de poliție au fost semnalate 724 de posibile infracțiuni, peste 19% dintre acestea fiind din oficiu.

Pe parcursul executării misiunilor, echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 125 de autori de infracțiuni care au săvârșit 132 de fapte penale.

Ieri, 9 persoane urmărite național sau internațional au fost depistate de polițiști.

De asemenea, polițiștii au dispus, în ultimele 24 de ore, măsuri preventive pentru 52 de persoane. În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 48 de autori în 47 de dosare penale cu AN, aflate în lucru.

Polițiștii rutieri, care au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 574 de permise de conducere și retrase 256 de certificate de înmatriculare pentru abaterile constatate.

Vineri, polițiștii și jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu au constatat 7.920 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.8 milioane de lei.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat, în cursul zilei de ieri, 105 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 448 de sancțiuni contravenționale în valoare de 163.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.038) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 49 pentru stingerea de incendii și 4 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 15 persoane.

În ultimele 24 de ore au fost emise 9 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 14 misiuni aero-medicale, fiind salvate 13 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.387 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 70.548 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 207 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 30,8%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.514 mijloace de transport și 88.887 persoane, dintre care 9.761 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut