Comunicat de presă

Efectivele Poliției Române desfășoară astăzi, 26 septembrie, 5 acțiuni operative și 22 de percheziții în dosare penale din domeniile investigarea criminalității economice și combaterea criminalității organizate.

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Efectivele MAI au intervenit la 4.340 de evenimente, 3.027 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.313 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 800 de posibile infracțiuni, peste 25% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu au prins în flagrant 182 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 198 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 11 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 23 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 14 autori în 8 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 867 de permise de conducere și retrase 308 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii și jandarmii au constatat 9.508 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 3.6 milioane de lei.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 35 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 111 sancțiuni contravenționale în valoare de 42.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.096) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 62 pentru stingerea de incendii și 33 pentru căutarea sau deblocarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 6 persoane.

În ultimele 24 de ore au fost emise 9 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.387 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 70.668 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 43 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 30%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 21.283 de mijloace de transport și 90.850 de persoane, dintre care 9.594 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut