Comunicat de presă

În această dimineață, structurile Poliției Române desfășoară 6 acțiuni operative și 47 de percheziții în dosare penale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale și rutieră.

Într-unul dintre dosare, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Ordine Publică au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, la sediul unei societăți comerciale și la domiciliile a trei persoane, în comunele Brazi, Bărcănești și Târgșoru Vechi, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat de carburanți, din autocisterne.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada septembrie-octombrie 2022, persoanele bănuite ar fi sustras, în mod repetat, din autocisterne, diverse cantități de carburant, pe care le-ar fi transportat către diverși beneficiari.

Totodată, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență au reprezentat principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.097 de evenimente, 2.656 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.441 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 891 de posibile infracțiuni, peste 18% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 38 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 43 de autori în 29 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 24 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 156 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 160 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut 496 de permise de conducere și au retras 205 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 6.748 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.3 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 131 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 528 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 90.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.209) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 69 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 16 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 24 misiuni aero-medicale, fiind salvate 21 de persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.387 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 76.679 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 447 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 25,4%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.214 de mijloace de transport și 71.807 de persoane, dintre care 7.513 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut