Comunicat de presă

În această dimineață, la nivel național, efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 15 percheziții domiciliare și 8 acțiuni operative, în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și criminalitate organizată.

Totodată, menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.160 evenimente, 2.634 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.526 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 863 de posibile infracțiuni, peste 17 % dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 45 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 34 autori în 13 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 15 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 140 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 156 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut 615 permise de conducere și au retras 243 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.007 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 115 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 376 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 131.700 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.285) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 79 pentru stingerea de incendii și 9 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.387 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 78.624 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 440 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 23,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.352 de mijloace de transport și 75.819 persoane, dintre care 7.693 de cetățeni ucraineni.

 


Alte articole:
Sari la conținut