Comunicat de presă

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și acordarea asistenței medicale de urgență au rămas principalele obiective ale Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.882 de evenimente, 2.500 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.382 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 830 de posibile infracțiuni, peste 22 % dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 40 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 24 de autori în 19 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 20 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 127 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 131 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut 606 permise de conducere și au retras 224 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.603 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,7 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 116 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 514 sancțiuni contravenționale, în valoare de 103.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.144) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 84 pentru stingerea de incendii și 2 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 17 persoane. De asemenea, polițiștii au salvat o persoană aflată în situație critică.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 19 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.388 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 80.261 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 360 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 26,1%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 28.712 mijloace de transport și 103.287 de persoane, dintre care 8.096 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut