Comunicat de presă

Joi, la nivel național, efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 32 de percheziții domiciliare și 12 acțiuni operative, în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale și transporturi.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.839 de evenimente, 2.536 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.303 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 835 de posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru,

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 105 persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 54 de autori în 36 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Echipajele de poliție au depistat 23 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 152 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 148 de fapte penale.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 491 de permise de conducere și retrase 268 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.106 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,4 milioane de lei.

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 212 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 736 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 225.400 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.079) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 76 pentru stingerea de incendii și 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 11 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 8 misiuni aero-medicale, fiind salvate 7 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.391 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 84.414 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 498 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 21,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.036 de mijloace de transport și 61.088 de persoane, dintre care 7.538 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut