Comunicat de presă

Miercuri, 7 decembrie 2022, structurile Poliției Române desfășoară 8 acțiuni operative și 35 de percheziții în dosare penale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase.

La această oră, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, pun în aplicare 12 percheziții, la sediile și domiciliile mai multor persoane, bănuite de săvârșirea de furturi din societăți comerciale.

Perchezițiile sunt efectuate în județele Ilfov, Ialomița și în municipiul București.

Valoarea totală a prejudiciului este estimată la aproximativ 100.000 de euro.

La percheziții, au fost indisponibilizate mai multe bunuri, printre care 1,5 tone de articole pirotehnice, un autoturism și articole de îmbrăcăminte.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.545 de evenimente, 2.180 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.365 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 787 de posibile infracțiuni, 20,5% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 47 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 22 de autori în 19 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 10 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 148 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 158 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 373 de permise de conducere și au retras 181 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 5.308 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 1,7 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 139 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 318 sancțiuni contravenționale, în valoare de 61.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.165) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 42 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 2 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 7 misiuni aero-medicale, fiind salvate 5 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.392 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 93.009 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 625 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 23,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.866 de mijloace de transport și 66.109 persoane, dintre care 7.427 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut