Comunicat de presă

Efectivele Poliției Române efectuează, astăzi, 8 decembrie, 31 de percheziții domiciliare și 8 acțiuni operative pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.637 de evenimente, 2.309 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.328 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 790 de posibile infracțiuni, 21,3% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 79 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 48 de autori în 39 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 37 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 138 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 144 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 448 de permise de conducere și au retras 252 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 5.837 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,4 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 163 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 405 sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.144) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 41 pentru stingerea de incendii și una pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 4 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat o misiune aero-medicală, fiind salvată o persoană aflată în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.392 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 93.684 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 675 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 30,0%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.565 de mijloace de transport și 65.483 de persoane, dintre care 7.337 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut