Comunicat de presă

Efectivele Poliției Române efectuează, vineri, 09 decembrie a.c., 25 de percheziții domiciliare și 5 acțiuni operative pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate,  arme, explozivi și substanțe periculoase și investigații criminale.

Într-unul din dosare, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, pun în executare mandate de percheziție domiciliară, la  persoane bănuite de furt calificat din locuințe și societăți comerciale.

Perchezițiile sunt efectuate în județul Călărași, urmând a fi puse în aplicare 8 mandate de aducere.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.712 de evenimente, 2.316 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.396 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 788 de posibile infracțiuni, aproximativ 21% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 77 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 43 de autori în 37 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 19 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 159 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 158 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 450 de permise de conducere și au retras 360 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 5.973 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,2 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 150 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 488 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 210.502 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.169) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 57 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 10 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 3 misiuni aero-medicale, fiind salvate 2 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.393 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 94.380 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 696 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 33,4%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.616 de mijloace de transport și 77.715 de persoane, dintre care 7.876 cetățeni ucraineni.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 


Alte articole:
Sari la conținut