Comunicat de presă

Miercuri, 21 decembrie 2022, structurile Poliției Române desfășoară 13 acțiuni operative și 39 de percheziții în dosare penale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase.

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, structurile MAI au intervenit la 3.926 de evenimente, 2.458 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.468 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 781 de posibile infracțiuni, în cazul a peste 22% dintre acestea, polițiștii sesizându-se din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 70 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 37 de autori în 35 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 136 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 135 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut 464 de permise de conducere și au retras 208 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 5.324 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 224 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 659 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 265.901 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.198) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 98 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 10 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 9 misiuni aero-medicale, fiind salvate 8 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.396 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 99.339 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 634 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 24,8%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 21.655 de mijloace de transport și 82.979 de persoane, dintre care 8.410 cetățeni ucraineni.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 


Alte articole:
Sari la conținut