Comunicat de presă

Prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și asigurarea intervenției rapide în situații de urgență au fost principalele obiective ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, structurile MAI au intervenit la 4.601 de evenimente, 3.008 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.593 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 879 de posibile infracțiuni, aproximativ 20% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 56 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 17 autori în 13 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 25 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 146 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 150 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 435 de permise de conducere și au retras 119 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 5.067 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 1,9 milioane de lei. Ieri, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au aplicat 225 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 133.600 de lei, în urma controalelor pe linia prevenirii situațiilor de urgență

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.301) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 79 pentru stingerea de incendii și 14 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 15 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au salvat 2 persoane în urma misiunilor aero-medicale.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.396 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 100.988 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 431 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 37,8%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 49.306 de mijloace de transport și 185.891 de persoane, dintre care 10.478 de cetățeni ucraineni.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

 


Alte articole:
Sari la conținut