Comunicat de presă

22 noiembrie – 31 decembrie 2019: Controale la nivel național pentru verificarea legalității activităților de deratizare

Pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, dar și pentru prevenirea unor situații tragice precum cea de la Timișoara, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a dispus Poliției Române realizarea unor acțiuni de amploare pentru combaterea eventualelor ilegalități în activitatea operatorilor economici care utilizează produse pentru deratizare, dezinfecție și dezinsecție.

Astfel, începând de mâine, 22 noiembrie a.c. până la sfârșitul anului, specialiștii Poliției Române, împreună cu cei ai direcțiilor de sănătate publică (DSP) și inspectori ai direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (DSVSA) vor desfășura acțiuni de control la prestatorii de servicii pentru deratizare, dezinfecție și dezinsecție și la distribuitorii de produse utilizate pentru realizarea acestor operațiuni.

Echipele mixte de control vor verifica documentele privind înfiinţarea şi funcţionarea operatorilor economici și cele privind atestarea personalului din cadrul prestatorilor de servicii de către autoritățile competente, precum și conformitatea produselor folosite sau deținute la data controlului.

Echipele mixte de control trebuie să raporteze săptămânal deficiențele identificate, măsurile și termenele stabilite pentru fiecare prestator de servicii sau distribuitor, precum și alte probleme deosebite întâmpinate în timpul acțiunilor de verificare.

Pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite şi verificarea tuturor aspectelor prevăzute şi sancţionate de legislaţia incidentă în acest domeniu, controalele se realizează în baza unui protocol comun încheiat între Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.


Alte articole:
Sari la conținut