Comunicat de presă

Astăzi, 21 noiembrie 2019, la sediul MAI, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a condus o videoconferință cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI, pentru coordonarea activităților de organizare a celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

În cadrul ședinței, prefecții au dat asigurări că toate activitățile pentru organizarea scrutinului din data de 24 noiembrie sunt îndeplinite conform termenelor prevăzute în Programul calendaristic aprobat prin hotărâre de Guvern. La acest moment, toate materialele necesare votării sunt preluate, prin grija prefecților, la nivelul județelor, urmând ca începând de vineri acestea să ajungă în secțiile de votare.

Ministrul le-a cerut prefecților și șefilor structurilor teritoriale ale MAI ca în aceste zile să dea dovadă de maximă implicare, astfel încât și acest al doilea tur al alegerilor să se desfășoare în siguranță, fără incidente în ceea ce privește asigurarea ordinii publice în zona secțiilor de votare și a securității transportului materialelor rezultate în urma procesului de votare către birourile electorale județene.

Totodată, ministrul a solicitat structurilor de ordine publică din județe și din Municipiul București ca, în ziua alegerilor, să acționeze cu promptitudine pentru soluționarea operativă a oricăror sesizări privind evenimentele electorale.  

La ședință au fost prezenți și Secretarul General al Guvernului, dl. Antonel Tănase, Președintele Autorității Electorale Permanente, dl. Florin Constantin Mitulețu-Buică, președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei, prim-adjunctul Serviciului de Telecomunicații Speciale, general de brigadă ing. Ionel-Sorin Bălan, precum și reprezentanți ai celorlalte autorități ale administrației publice centrale cu atribuții în organizarea și desfășurarea alegerilor.

Redăm, mai jos, alocuțiunea susținută de ministrul Ion Marcel Vela în cadrul ședinței. (înregistrarea video a ședinței care a avut loc la sediul MAI poate fi descărcată accesând linkul de mai jos)

https://we.tl/t-F5fRIXLM29


Alte articole:
Sari la conținut