Comunicat de presă

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea a 3.445 de evenimente, 2.163 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.282 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 731 de posibile infracțiuni, 22,3% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 76 de persoane.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 124 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 116 fapte penale.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 27 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, polițiștii au retras 330 de certificate de înmatriculare și au reținut 542 de permise de conducere, dintre care 50 pentru consum de alcool și 3 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.608 abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 3 milioane de lei. De asemenea, pompierii au desfășurat 112 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 11 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 417 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 175.000 de lei.

Pompierii militari au salvat, în urma intervențiilor în situații de risc, 2 persoane. De asemenea, a fost salvată o persoană cu intenții suicidale de către echipajele de poliție.

Personalul Inspectoratului General de Aviație a executat 9 misiuni aero-medicale, fiind salvate, astfel, 9 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.398 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 112.604  permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 455 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 35,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.869 de mijloace de transport și 62.006 persoane, dintre care 7.928 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut