Comunicat de presă

La data de 7 februarie 2023 a avut loc întrevederea domnului Lucian Nicolae BODE, ministrul afacerilor interne, cu ES domnul José Antonio HERNÁNDEZ PÉREZ- SolóRZANO, ambasador al Regatului Spaniei la București.

Vizita a avut în principal caracter de curtoazie. Părțile au evidențiat relațiile excelente de cooperare în domeniul afacerilor interne, desfășurate în cadrul mai amplu al Parteneriatului Strategic dintre cele două țări. A fost remarcat rolul cetățenilor români rezidenți în Spania, ce formează prima comunitate străină din această țară și a doua cea mai mare comunitate românească de peste hotare, în stabilirea și dezvoltarea relației speciale dintre cele două țări.

A fost evocat caracterul dinamic al dialogului bilateral, marcat prin desfășurarea, la data de 23 noiembrie, a primei ședințe comune a Guvernelor României și Spaniei, precum și prin întrevederea, din luna septembrie, a celor doi miniștri de interne.

În ceea ce privește agenda bilaterală pentru anul 2023, aceasta a inclus vizita la București, în luna ianuarie, a Directorului General al Poliției Naționale Spaniole și va cuprinde vizita în România a ministrului de interne spaniol precum și a Directorului General al Gărzii Civile.

Ministrul afacerilor interne a adresat, și în acest context, mulțumiri autorităților spaniole, pentru sprijinul constant și necondiționat cu privire la dosarul aderării României la spațiul Schengen și a dat asigurări în ceea ce privește susținerea viitoarelor priorități ale Președinției Spaniole a Consiliului Uniunii Europene, în mod special pentru dosarele din domeniul migrației, azilului și frontierelor, ce reprezintă în egală măsură subiecte de interes particular și pentru România.

 


Alte articole:
Sari la conținut