Comunicat de presă

În această dimineață, structurile Poliției Române desfășoară, la nivel național, 11 acțiuni operative și 47 de percheziții în dosare penale din domeniile combaterea crimei organizate, investigații criminale și investigarea criminalității economice.

În ultimele 24 de ore, efectivele MAI au intervenit la 3.794 de evenimente, 2.311 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.483 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 783 de posibile infracțiuni, aproximativ 23% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 79 de persoane.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 134 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 141 de fapte penale.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, polițiștii au reținut 508 de permise de conducere (dintre care 55 pentru consum de alcool și 8 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 386 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.797 de abateri de natură contravențională, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.9 milioane de lei.
În același interval de timp, pompierii au desfășurat 152 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 29 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 544 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 390.500 lei.

Pe parcursul intervențiilor, pompierii au salvat 3 persoane și au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.230 de persoane. La rândul lor, și polițiștii au intervenit pentru salvarea a două persoane aflate în situații critice (o persoană rătăcită/dispărută și o persoană cu intenții suicidale).

Personalul Inspectoratului General de Aviație a executat 18 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.399 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 115.896 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 487 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 44.7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.287 de mijloace de transport și 61.723 de persoane, dintre care 6.521 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut