Comunicat de presa

Ceremonie de absolvire a promoției aprilie 2023 a școlilor MAI

Peste 2.800 de elevi ai școlilor de agenți și subofițeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au absolvit cursurile de pregătire în specialitatea aleasă, aceștia urmând să intre în activitate în următoarea perioadă.

Astfel, peste 1.600 de elevi au absolvit cursurile Școlilor de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina și „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, 240 s-au format ca polițiști de frontieră la Școala de Pregătire a  Agenților de Poliție de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, aproape 700 au devenit jandarmi după ce au absolvit Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani și „Petru Rareș” – Fălticeni.

De asemenea, la Școala Militară de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești s-au format 295 de viitoare cadre ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, având calificarea de subofițeri de pompieri și protecție civilă.

Cu acest prilej, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, i-a felicitat pe proaspeții absolvenți și i-a îndemnat să își desfășoare activitatea cu bună-credință, cu respectarea legii, ghidați de principii esențiale pentru activitatea oricărui angajat al instituției: integritate, profesionalism, patriotism.

„Fiți ambițioși, deschiși către nou, curajoși! Continuați-vă instruirea, dezvoltați-vă, evoluați, puneți-vă experiența și cunoștințele acumulate în slujba instituției din care faceți parte și în slujba României!”, le-a transmis ministrul Bode proaspeților polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră.

În următoarele zile, absolvenții se vor prezenta la unitățile MAI unde au fost repartizați în funcție de media de absolvire și propria opțiune.

 


Alte articole:
Sari la conținut