Comunicat de presa

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile ce le revin pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Personalul structurilor operative a intervenit la 3.819 de evenimente, 2.438 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.381 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 747 posibile infracțiuni, peste 21% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 75 de persoane.

Au fost prinși în flagrant 139 de autori de infracțiuni care au săvârșit 133 de fapte penale, și au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 260 certificate de înmatriculare și au fost reținute 535 de permise de conducere, dintre care 42 pentru consum de alcool și 5 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 6.934 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,7 milioane de lei.

Tot ieri, pompierii au desfășurat 158 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 26 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 516 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 449.500 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.130 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 75 pentru stingerea de incendii și 2 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 2 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 3 misiuni aero-medicale, fiind salvate 3 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.402 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 127.606 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 155 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 51,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 41.513 de mijloace de transport și 148.798 de persoane, dintre care 7.371 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut