Comunicat de presă

Astăzi, 11 aprilie 2023, la nivel național, efectivele Poliției Române desfășoară 55 de percheziții domiciliare și 11 acțiuni operative în cauze penale care vizează fapte ilegale în domeniile: investigarea criminalității economice, combaterea criminalității organizate, investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase.

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și intervențiile în situații de urgență.

Polițiștii și jandarmii au intervenit în 2.987 de situații de ordine publică, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.582 de situații de risc pentru cetățeni. Cele mai multe intervenții, respectiv 1.340, au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, s-a acționat pentru stingerea a 70 de incendii și au fost efectuate 12 misiuni pentru descarcerare.

Ca urmare a intervențiilor pompierilor militari au fost salvate 5 persoane.

Totodată, Inspectoratul General de Aviație a executat 22 de misiuni aero-medicale fiind salvate 19 persoane aflate în situații de urgență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 183 de autori de infracțiuni care au săvârșit tot atâtea fapte penale și au depistat 19 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 1.010 posibile infracțiuni, peste 20% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 56 de persoane.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, au fost retrase 247 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 512 permise de conducere, dintre care 58 pentru consum de alcool și 3 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au aplicat 7.529 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 2,7 milioane de lei, iar pompierii, în urma celor 221 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, au aplicat 762 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 296.100 de lei.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.402 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 127.832 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 225 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 48,7%.

Frontiera de stat a fost tranzitată de 83.398 de persoane cu 19.882 de mijloace de transport, dintre care 7.310 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut