Comunicat de presă

În această dimineață, efectivele Poliției Române efectuează, 53 de percheziții domiciliare pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: criminalitate organizată, criminalitate economică și investigații criminale.

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit pentru gestionarea a 3.908 evenimente, dintre care 2.463 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.445 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 762 de posibile infracțiuni, peste 17% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică formate din polițiști și jandarmi au prins în flagrant 96 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 94 de fapte penale, iar față de 72 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Ieri, au fost depistate 23 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au fost prezenți în teren pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au fost retrase 189 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 389 permise de conducere, dintre care 17 pentru consum de alcool, iar 3 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 6.697 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2,9 milioane de lei.

Cele mai multe intervenții ale pompierilor, respectiv 1.201 au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, au acționat pentru stingerea a 44 de incendii și au efectuat 9 misiuni pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor acestora au fost salvate 4 persoane.

Totodată, pompierii au efectuat 193 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 620 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 251.500 de lei.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 18 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență, iar polițiștii au acționat pentru salvarea unei persoane, aflată într-o situație critică.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.405 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 129.726 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 169 permise de ședere fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 49,1%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.544 de mijloace de transport și 76.966 de persoane, dintre care 7.871 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut