Comunicat de presă

În această dimineață, polițiștii desfășoară 152 de percheziții și 17 acțiuni operative în cadrul unor dosare penale din domeniile combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, arme explozivi și substanțe periculoase, investigații criminale și ordine și siguranță publică.

În ceea ce privește activitățile desfășurate în ultimele 24 de ore, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și asigurarea intervenției rapide în situații de urgență au fost principalele obiective ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, structurile de ordine publică au intervenit la 2.639 de evenimente, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.534 de situații, dintre care 1.251 pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 81 pentru stingerea incendiilor și 9 pentru descarcerare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 854 posibile infracțiuni, aproximativ 18% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică formate din polițiști și jandarmi au prins în flagrant 125 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 134 de fapte penale, iar față de 73 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Ieri, au fost depistate 28 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au fost prezenți în teren pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au fost retrase 312 certificate de înmatriculare și au fost reținute 535 de permise de conducere, dintre care 39 pentru consum de alcool, iar 7 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.887 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 2.9 milioane de lei.

La rândul lor, pompierii au efectuat 90 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 314 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 263.000 de lei.

Totodată, pe parcursul intervențiilor pompierilor, din ultimele 24 de ore, au fost salvate 9 persoane. De asemenea, polițiștii au salvat o persoană aflată în pericol de înec.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 25 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 24 de persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.405 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 130.873 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 232 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 42.2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.655 de mijloace de transport și 75.493 de persoane, dintre care 8.648 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Exercițiu interinstituțional de management al crizelor. Citiți mai mult

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, întâlnire de lucru cu delegația germană condusă de Holger Münch. Detalii aici

Percheziții domiciliare la persoane cercetate pentru evaziune fiscală. Citiți mai mult

Mesajul viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Detalii aici 

Sari la conținut