Comunicat de presă

? În urma misiunilor derulate în data de 17 august 2020 pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, vă prezentăm informarea privind activitățile desfășurate și rezultatele obținute:

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, împreună cu autoritățile locale au verificat, în cursul zilei de ieri, 2.643 operatori economici și 20.191 de persoane.

?La activități au participat 4.876 de polițiști, 1.840 jandarmi, 599 polițiști de frontieră, 97 cadre ISU, 2 cadre ale Inspectoratului General de Aviație din MAI, 1.682 de polițiști locali, 35 de reprezentanți ANSVSA, 9 inspectori ANPC, 29 de reprezentanți ai structurilor Ministerului Sănătății, 30 de angajați ai Ministerului Muncii, 1 reprezentant al Ministerului Transporturilor și 4 reprezentanți ai autorităților publice locale.

 

?Au fost aplicate 1.051 sancțiuni contravenționale, în valoare de 265.960 lei, dintre care:

 

?➖ 779 sancțiuni contravenționale persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 96.150 lei;

 

?➖ 36 sancțiuni contravenționale operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, precum și pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spațiilor în care se desfășoară activități de comerț, alimentație publică și alte servicii (terase, cluburi, săli de sport etc.) în valoare de 78.600 lei.

? – De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate și 236 sancțiuni contravenționale, în valoare de 91.210 lei, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

 

? La linia telefonică TELVERDE (0800800165), operaționalizată începând cu data de 14.07.2020, ora 00.00, dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19, în data de 17 august a.c., au fost primite 19 apeluri telefonice.

Sesizările au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a altor 11 județe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării sociale.

4 dintre faptele sesizate la linia TELVERDE s-au confirmat în urma verificărilor.

 

?Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

 

?Mulțumim operatorilor economici din industria HORECA și angajaților acestora care respectă normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Primele zile ale minivacanței de Rusaliile ortodoxe, fără incidente grave în planul ordinii și siguranței publice. Numărul accidentelor rutiere grave, mai mic decât în anii precedenți. Detalii aici

25.783 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

228 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

807 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Sari la conținut