Construcția noului stadion Dinamo ar putea începe în 2021

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a prezentat astăzi, în cadrul unei vizite derulate la Complexul Sportiv Dinamo, detalii despre construcția noului stadion de fotbal Dinamo. Proiectul este unul prioritar, iar pentru demararea și finalizarea lui vor conlucra M.A.I, CS Dinamo, Compania Națională de Investiții, Primăria sectorului 2, dar și suporterii dinamoviști.

La întâlnire au mai participat chestorul-șef de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în M.A.I., Ionuț-Adrian Popa, președintele CS Dinamo, Manuela Irina Pătrășcoiu, președinte CNI, Adrian Cefalan director de investiții al CNI, precum și viceprimarul sectorului 2 al Capitalei, Dan Cristian Popescu și deputatul Sorin Moldovan, membru în Comisia Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Camera Deputaților.

”De acest stadion are nevoie și Clubul Dinamo, și România, și suporterii dinamoviști. Pentru construirea lui am găsit o soluție care să mulțumească toate părțile. Astfel, stadionul nu va fi construit paralel cu strada de acces ca sa deranjeze vecinii, ci va fi amplasat oblic, în trepte, sub forma unei picături”, a declarat ministrul Ion Marcel Vela.

Cea mai înaltă parte a stadionului va fi Peluza Nord a suporterilor, situată în zona străzii Doamna Oltea, urmând ca tribunele să scadă în înălțime până la cota minimă în vecinătatea locuințelor de lângă actualul velodrom.

 

 


Alte articole:
Skip to content